El nou CEIP de Miami porta ja el nom de Marcel·lí Esquius

Ajuntament i comunitat educativa de la nova escola del municipi, coneguda fins ara amb el nom genèric de CEIP Miami, van celebrar aquest dijous a la tarda una petita festa per celebrar la presentació en societat del centre, que a partir d’ara portarà el nom del fundador de Miami Platja: CEIP Marceŀlí Esquius.

A l’acte van assistir, entre altres autoritats i veïns, el director dels Serveis Territorial d’Educació a Tarragona, Vicent Villena; l’alcalde, Fran Morancho, amb part dels membres de la Corporació Municipal; les mestres de la nova escola, acompanyades de la directora Montserrat Salsench; i membres de la família Esquius, a més de alumnes, pares, amics i representats de les entitats locals. Tots ells van poder conèixer les instaŀlacions i van participar d’un berenar i d’un espectacle infantil.

En el torn de parlaments, l’alcalde va assenyalar que l’obertura d’aquesta nova escola és un pas més en la conquesta dels serveis i drets socials que durant tants i tants anys han reclamat els veïns de Miami, i millora la qualitat de vida al municipi”. Morancho va posar en Marceŀlí Esquius com a “exemple a seguir”, per “la seva empenta, iŀlusió, implicació, tenacitat, capacitat d’imaginar, voluntat, inquietuds... És un referent per tots nosaltres però sobre tot ha de ser un referent pels nostres fills, per les noves generacions que han nascut aquí a Miami i que necessiten conèixer de la seva història per forjar-se la seva pròpia personalitat”.

Visiblement emocionat, Jaume Esquius, un dels fills de l’homenatjat, va agrair el gest i va fer-lo extensiu als primers veïns que van arribar a la població: “És un reconeixement al meu pare però també a totes aquelles persones que el van seguir, i s’hi van sumar en la construcció entusiasta de Miami”. Aquest portaveu de la família va demanar que “el d’avui no sigui només un tràmit, sinó que a partir d’ara s’expliqui qui va ser en Marceŀlí Esquius, perquè forma part de la nostra història, i tot i que petita s’ha de cuidar molt”. Per acabar, l’’alcalde va emplaçar a tots els presents a “compartir el somni d’en Marceŀlí Esquius, de fer un poble”, i convertir-lo en”un somni coŀlectiu”.

Futur centre educatiu 3-16
Aquesta nova escola, on actualment estudien 35 alumnes de P3, P4 i P5, estrenarà el proper curs escolar 2009-2010 el cicle de Primària, ja que acollirà alumnes de primer i segon curs de Primària. I és que el projecte del CEIP Marceŀlí Esquius, el sisè centre educatiu que es construeix al municipi, contempla aixecar en aquest mateix solar un centre 3-16, que a més de l’actual escola d’Infantil i Primària, també incorpora un institut. Possiblement, si les converses amb Educació continuen avançant en la mateixa línia, també s’hi podria construir un centre de formació professional. A més, l’Ajuntament també hi ubicarà la nova llar d’infants de Miami.

Aquest és un dia important pel nostre municipi, per Miami, pel nostre futur i els dels nostres fills, per mi com a pare i com a alcalde, per a la història de Miami i per a la família Esquius", va dir l'alcalde, reafirmant "l'aposta decidida d'aquest Govern per l'Educació i el Servei a les Persones".

02/05/2009

DEPARTAMENT DE PREMSA
Ajuntament de Mont-roig del Camp
premsa@mont-roig.cat 
 
Localització - Ajuntament de Mont-roig del Camp